Korunk ízlését, kultúráját tükrözi a Szalon | 2020-10-12


Korunk ízlését,
kultúráját tükrözi a Szalon
 

Városunk legújabb kori kulturális életének egyik zászlóshajója a kétévente megrendezett Mohácsi Képző- és Iparművészeti Szalon. A sorban tizennegyedik seregszemlén harminchat alkotó műveiben gyönyörködhet a közönség.

A lemenő nap fényében, a szebbik arcát mutató őszben remek hangulatunk kerekedett a pompás reneszánsz muzsikától: Farkas Ferenc: Régi magyar táncok című művét a Schneider Lajos Alapfokú Művészeti Iskola szaxofonos növendékeitől hallhattuk, tanáruk, Hetyei Csaba közreműködésével.
A rangos esemény megnyitóján a Kossuth Teátrumban Mohács polgármestere kiemelte: a fizikai értelemben vett építkezésen túl a lelki építkezés is fontos, amihez e kiállítás kiváló alkalmat szolgáltat. Pávkovics Gábor, aki a képviselő-testület alakuló ülését követően itt szólalt fel először nyilvánosan polgármesterként, örömét fejezte ki, hogy a visszatérő, jól csengő nevek mellett újak is olvashatók a meghívóban. Városvezetőnk köszönetet mondott Köveskuti Péternek, amiért a Junior Art Alapítvány az 1990-es években útjára indította és hosszú időn át szervezte is a Szalont.

Dr. Aknai Tamás megnyitó beszédében hangsúlyozta, Mohácson adott egy rendkívül érdeklődő közönség, mely fenntartja ezt a kiállítást. Ahogy fogalmazott, a Szalonnal létrejön az önreprezentáció egy remek formája. A neves művészettörténész rámutatott: a falakon látható művek őrzik a több ezer év alatt kialakult szépségideált, miközben előkerülnek olyan ábrázolási módok, amelyek kísérletezők, a modern civilizáció hozadékai. A szakember, aki a zsűrizésben is részt vállalt, hozzátette: a Mohácsi Szalonon fellelhető a mai magyar ember ízlésének, kultúrájának majdnem minden rétege.

A hagyománynak megfelelően a szervezők ezúttal is számos díjat adtak át a megnyitón, a Szalon különdíjasa idén a mohácsi születésű, Munkácsy Mihály-díjas szobrászművész, Gábor Éva Mária. A tárlat látogatói szavazólapon mondhatják el véleményüket. A legtöbb voksot begyűjtő, közönségdíjas alkotó önálló kiállításon mutatkozhat be.

Az idei kiállítók:

Bauer Hanna, Biri Zoltán, Bogdán Zoltán,
Bögner Isolde, Gayer Flórián, Gábor Éva Mária,
Hári Erika, Hidvégi Szilvia, Hirdi Jázmin,
Jávor János, Juhos Szabina, Kedves János,
Kéméndi Zsolt, Kiefer Jánosné,
Kiriminé Repity Aranka, Dr. Kovács Mirella,
Kovács Mónika, Lénárdné Bauhoffer Gabriella,
Magyar Ágnes, Magyarné Manga Anett,
Mamusics Zsófia, Mihály Attila, Nagy Attila,
Olajos Gerda, Pál Gábor, Pelcz Krisztina,
Pesti Janka, Pfeifferné Sárdi Noémi,
Radicsné Muk Etelka, Reining Vivien,
Rőth Lilla, Sárkics Eszter, Szabó László István,
Szalóki Anna Lili, Tóthné Rideg Edit, Vogl Angéla

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


2020-07-10 - 2021-01-19
Színházi ősz: Lehár: A mosoly országa
2020-08-03 - 2021-01-19
Komédia lesz a harmadik, bérletes előadás
2020-09-10 - 2020-12-06
Nagy Ágota festő kiállítása
2020-09-18 - 2020-11-13
Mohácsi énekelni tudók/vágyók! (felhívás)
2020-10-09 - 2020-10-31
Nyit a Szalon...
2020-10-12 - 2021-03-23
Még kapható néhány színházbérlet!

Térfigyelő kamera
 
 
Városi TV Mohács
Üzenjen nekünk !!