Rangos megyei díj Peti Kovács Istvánnak | 2019-11-05


Rangos megyei díj
Peti Kovács Istvánnak

Szekó Józsefről is megemlékeztek

1694-ben adományozta I. Lipót Baranya vármegye címerpecsétjét. 23 éve, 1996 óta – a megyei közgyűlés döntése értelmében – minden esztendőben megünneplik a megyenapot. Idén a megyeszékhelyen, a Megyeháza dísztermében ünnepelt Baranya. A Kulturális, Művészeti Díj örömünkre Mohácsra került: Peti Kovács István tamburaművész vehette át.

Az ünnep alkalmából Madaras Zoltán értékelte munkáját és az elmúlt másfél évet. „A mostani kormányzati kommunikáció is minket igazol abban a tekintetben, hogy foglalkozni kell a nemzetközi kapcsolatokkal, a helyi vállalkozókkal és cégekkel, ezért is volt elnökségem egyik vezérfonala a befektetés-ösztönzés és a vállalkozásfejlesztés." – erről beszélt a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének leköszönő elnöke, Madaras Zoltán a 2019-es Megyenapon.
A megyei fejlesztések kapcsán arról beszélt, hogy a 38 milliárd forint értékű fejlesztési forrást a szolgáltató megye segítségével sikerült jó helyre juttatni.

Az elnök elmondta: a megye nemcsak szolgáltat, hanem felelőssége van abban is, hogy a kapcsolatait rendelkezésre bocsássa azon megyei polgárok és vállalkozások számára, akik és amelyek kérik és akik, amelyek a megyében szeretnének előrehaladni.
Az ünnepségen megemlékeztek a nemrégiben tragikus hirtelenséggel elhunyt megyei képviselőről, Mohács polgármesteréről, Szekó Józsefről. Átadták a megyei kitüntetéseket, melyeket azok a személyek kaptak, akik munkájukkal, elhivatottságukkal, szolgálatkészségükkel a megyei közösség építői.

A Kulturális, Művészeti Díjat a mohácsi Peti Kovács István tamburaművész kapta a tamburazene ápolásáért, hazai és nemzetközi elismertségéért, megőrzéséért végzett évtizedes tevékenysége elismeréséül. Forrás: Mohácsi Újság.hu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


2020-05-25 - 2020-06-30
Enyhülő korlátozások: hétfőtől ismét nyitnak az óvodák és a bölcsőde is
2020-06-04 - 2020-06-04
Mohács: Trianon 100

Térfigyelő kamera
 
 
Városi TV Mohács
Üzenjen nekünk !!