Jubileumi tökfaragás és kreatív alkotások a Brodarics Iskolában | 2019-11-05


Jubileumi tökfaragás
és kreatív alkotások
a Brodarics Iskolában

Ismét egy TÖKéletes TÖKfaragó délutánt tölthettek el a tanulók és a vendégek a BRODÁBAN, természetesen csütörTÖKön. Tíz évvel ezelőtt rendezték meg először a Brodarics Iskolában a Tökfaragó délutánt Vértes Nóra tanítónő szervezésében. Az immár hagyománnyá váló rendezvény ebben a tanévben is megrendezésre került október 24-én délután.
A rendezvényen résztvevőket Cseténé Máy Zsuzsanna igazgatóasszony köszöntötte. A köszöntő után az iskola meghívott vendége, Dr. Hasanović-Kolutácz Andrea, a Kanizsai Dorottya Múzeum igazgatója, etnográfus és muzeológus nyitotta meg a Halloween-i délutánt. 
A megnyitó beszédet követően a 7. b osztályos tanulók zenés-táncos műsorát tekinthette meg a nézőközönség. A diákokat Hetényi Gabriella tanárnő készítette fel. A vidám hangulatot tovább fokozta a Jancsi Zsolt tánctanár által betanított társastánc.

A táncbemutató után Tompityné Havasi Judit, a program szervezője ismertette a gyakorlati tudnivalókat a délutánról.
A megnyitó műsor után a gyerekek a kijelölt tantermekben nekiláttak a Halloween-tökök kifaragásának. Sokan dolgoztak párban is, sőt, jónéhány szülő a gyermekével együtt alkotott. Több tanteremben pedig egyéb módokon is létrehozhattak valami szépet, hasznosat a diákok (volt üvegfestés, só-lisztgyurmázás, hűtőmágnes-készítés stb.).
Délelőtt alsós és felsős tanulók muffinokat sütöttek az iskolában, amiket a tökfaragás, kreatívkodás ideje alatt szolgáltak fel. A Szülők Szervezete meleg teát és zsíros kenyeret készített a faragásban, festésben, vágásban, ragasztásban, gyurmázásban elfáradt diákok és szüleik, valamint a vendégek részére.
A hangulatot fokozta, hogy az elkészült töklámpásokat az iskola aulájában állították ki, ahol mindenki végignézhette az elkészült alkotásokat, a diákok ötletességét. 
Végül mindenki győztesen térhetett haza, mert mindenki kapott emléklapot, ihatott, ehetett egy jót és jó hangulatban eltölthetett két órát. Sok ötletes töklámpást és vicces elnevezéseket csodálhattak meg az érdeklődők.
Köszönjük a Szülők Szervezetének, Szabó Zsuzsannának és csapatának, a muffinsütő, mandarin-rajzoló, táncos lábú és éneklő tanulóknak, a pedagógus kollégáknak, az iskola valamennyi dolgozójának a segítséget! Külön köszönet a színvonalas rendezésért Tompityné Havasi Judit tanárnőnek!

Jövőre újból TÖKölünk, ha NekTÖK is
lesz hozzá kedveTÖK!...


  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


2020-05-25 - 2020-06-30
Enyhülő korlátozások: hétfőtől ismét nyitnak az óvodák és a bölcsőde is
2020-06-04 - 2020-06-04
Mohács: Trianon 100

Térfigyelő kamera
 
 
Városi TV Mohács
Üzenjen nekünk !!