Jó hírek Nikoról! | 2019-11-26


Jó hírek Nikoról!

Lapunk is több ízben beszámolt már a mohácsi Berki Nikolasz állapotáról, akinek egy egész város szurkol, hogy felépüljön súlyos betegségéből. Niko sorsát családja kedves ismerőse, ifj. Grain András követi figyelemmel, aki maga is minden követ megmozgat, hogy a kisfiú gyógyulását elősegítse. A Facebookon létesített külön oldalon szintén ő igyekszik megszólítani, mozgósítani az embereket, hogy aki tud, segítsen. A napokban, ugyancsak az ő jóvoltából, ezt olvashattuk:

Csendesebben voltunk az elmúlt időszakban itt az oldalon, vártuk a kezeléseket, eredményeket, s imádkoztunk, hogy jó hírekről számolhassunk be, mikor ezen eredmények birtokába jutunk! Most itt az ideje annak, hogy több jóhírt is megosszunk a közösséggel, akiket oly közel érzünk magunkhoz, s akiknek elért a szívéhez ennek a végtelenül kedves, csibészes mosolyú, de mindig illedelmes kisfiúnak a küzdelme.

Az első ilyen hír, hogy Niko betegsége dacára, s a számos kezelés mellett is folytatta tanulmányait, s sikeres vizsgákat téve megkapta a bizonyítványát. Igazi kis harcos, aki soha nem adja föl! Eltökéltsége, motiváltsága, jövőbetekintő, pozitív hozzáállása példa lehet mindnyájunknak, ha nehéz életperióduson megyünk keresztül.

A másik jó hír az, hogy a szülők kemény munkájának és az adományoknak hála, az elmúlt hónapokban sikerült a család otthonát a kezelés által megkívánt speciális körülményeknek és követelményeknek megfelelően úgy átalakítani, hogy ne csupán otthonos legyen, de megoldhatóvá váljon a steril környezet kialakítása és fenntartása is. A gyerekszobát Niko tervei és elképzelései szerint festették és rendezték be a szülők, így a kisfiú boldogan térhet haza otthonos kis fészkébe a kezelések és kontrollvizsgálatok közötti időszakokban. Köszönet érte minden adományozónak, hogy hozzájárulásuknak hála a család nagy munkával megteremthette ezeket a körülményeket a kisfiú számára! 

A legjobb hírt hagytuk a legvégére: a legutóbbi eredmények szerint az eddigi terápia hatásosnak bizonyult – igaz, egy ilyen súlyos betegség esetében mindig óvatosan kell fogalmazni – de, a saját őssejtes transzplantáció és az azt követő kezelések hatására a daganat jelentős mértékben zsugorodott, így lehetőség nyílt a tumor célzott, sugárkezeléssel történő támadására, melyre decemberben kerülhet sor, s ezután januárban úgynevezett biológiai kezelés következhet majd.

Hosszú küzdelem áll még Niko és családja előtt, de a jelenlegi eredmények, s a kisfiú elszántsága, gyógyulásba vetett töretlen hite okot adnak a bizakodásra mindnyájunk számára.

Azonban továbbra is igen nagy szükség lenne a segítségre, támogatásra, mert bár a család felelősen bánik minden, a gyermek gyógyulására ajánlott forinttal, s a kezelés maga továbbra is tb-finanszírozott, a járulékos költségek igen magasak (rendszeres utazások Budapestre, Pécsre, s mikor csak lehet, haza Mohácsra, szállásköltségek, tisztítószerek és eszközök – e lista hosszan folytatható).

Ezért tisztelettel arra kérünk minden mohácsi és környékbeli polgárt, s persze mindenki mást is, akihez írásunk eljut, hogy ha még nem tette adakozzon, s ha már adakozott, tegyen így újra azért, hogy ez a bátor kis harcos végigmehessen az úton, s meghazudtolva az esélyeket, gyógyultan kerüljön ki a betegséggel folytatott küzdelemből.

Áprilisban, mikor ezt az összefogást útjára indítottuk azt írtuk: ha valakinek, akkor ennek az elszánt ifjú sportembernek sikerülhet sikerrel megvívni a harcot a neuroblastoma nevű kórral, s minden, ami azóta történt, ebben a hitünkben erősít meg minket nap, mint nap.

Köszönet a biztató szavakért, az imádságokért, az adományokért, s egyéb felajánlásokért! Hálával telt szívvel köszönjük ezeket, mert a maga módján a fentiek mindegyike hozzájárult ahhoz, hogy most okkal reménykedhetünk (noha soha egy percre sem adta fel senki, nem bizonytalanodott el senki a gyógyulásba vetett hitében. Sem Niko, sem szerető családja, sem mi, akik igyekeztünk a magunk szerény eszközeivel kicsit könnyíteni a küzdelmes mindennapokon!)

Tehát arra kérünk mindenkit így Advent előestéjén, Karácsonyra készülődve, hogy tűrjük fel még egyszer az ingujjunkat, juttassuk el Niko történetét minden ismerősnek, minden általunk ismert oldalra vagy csoportba, kérjük embertársainkat, hogy segítsék ezt a kisfiút sikerrel megvívni az utolsó nagy ütközeteket! Kérjünk meg mindenkit, hogy az alábbi számlaszámra történő utalással segítsék Niko gyógyulását:

Mohácsért Közalapítvány
11731070-26907488

Külföldről utaláshoz:
OTPVHUHB HU32
1173 1070 2690 7488 0000 0000

Minden forint számít
és nagy segítséget jelent!
Támogatásukat, megosztásaikat
hálásan köszönjük!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


2020-07-10 - 2021-01-19
Színházi ősz: Lehár: A mosoly országa
2020-07-18 - 2020-07-18
Július 18-án: ismét kézműves vásár!
2020-10-12 - 2020-10-12
Filmslágerekkel indul a színházi ősz

Térfigyelő kamera
 
 
Városi TV Mohács
Üzenjen nekünk !!