RSS
Maradjon Mohácson az adó 1%-a! Most különösen nagy szükség lenne rá!
Bizonytalan ideig a hulladékudvar is bezár városunkban
A járvány idején megszűnik a készpénzes jegyvásárlás a Volán-buszokon
Csalók, ügyeskedők próbálják kihasználni a veszélyhelyzetben az emberek félelmeit


A járvány idején megszűnik a készpénzes jegyvásárlás a Volán-buszokon | 2020-03-24


A járvány idején
megszűnik a készpénzes jegy-
vásárlás a Volán-buszokon

„A járványügyi helyzetre való tekintettel, az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében hozott új, rendkívüli intézkedés értelmében március 23-ától készpénzmentessé válik a jegyvásárlás a Volánbusz valamennyi járatán – tájékoztatta nemrég levélben Csorbai Ferenc polgármestert a Volánbusz ZRt. Forgalmi és Kereskedelmi Igazgatósága. A térség közlekedési központjaként számosan veszik igénybe Mohácson és a környező településeken is a társaság szolgáltatásait, érdemes hát figyelemmel lenni a tájékoztató további részleteire: a Volánbusz és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. megállapodása alapján az autóbusz-közlekedési társaság valamennyi helyközi járatán, valamint azon települések helyi járatain, ahol a Volánbusz a szolgáltató, elérhetővé válik a készpénzmentes jegyvásárlás. (Erre azért van szükség, mert az új koronavírus a pénzérméken és a papírpénzeken egyaránt megtapad, ott akár 8-9 napig is életben marad, emiatt e fizetőeszközökre sajnos veszélyforrásként kell tekintenünk.)

A közlemény utal rá, hogy az együttműködésnek köszönhetően megvalósul az applikációban történő jegyvásárlás lehetősége a Volánbusz valamennyi járatán. A mobiljegyvásárlás bevezetésével egyidőben a társaság minden helyi, országos, regionális és távolsági járatán felfüggeszti az első ajtónál történő felszállást, a járművezetőket szalagkordonnal határolják el az utastértől. 
„A két, állami társaság között létrejött megállapodás szerint azokat az utasokat, akik az applikációban vásárolják meg jegyeiket a Volánbusz járataira, nem terhelik pluszköltségek, vagyis az elektronikus jegyek ára megegyezik a hagyományos, papíralapú jegyekével. A teljes árú jegyek mellett elérhetők lesznek az 50 és 90 százalékos kedvezménnyel válthatók is.” – olvashatjuk.

A közlemény arra is felhívja a figyelmet: a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. mobilalkalmazásának segítségével a jegy bárhol, bármikor megvásárolható, akár közvetlenül a járat indulása előtt is. A mobiljegy használatához az utasnak iOS vagy Android operációs rendszerű mobiltelefonjára le kell töltenie a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vagy valamely viszonteladója (jelenleg az OTP Simple) által működtetett közlekedési mobiljegy-alkalmazást és abban regisztrálnia kell magát. A jegyvásárlás során az utasnak meg kell adnia az utazásához használni kívánt járat tervezett indulási időpontját. A kiválasztott terméket a felhasználó egyenlegéről vagy bankkártyája segítségével tudja kifizetni. Az alkalmazások elérhetőek a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján.

A további részletekről
az érintett utazóközönség
volanbusz.hu/koronavirus
oldalon tájékozódhat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


2021-09-10 - 2021-12-31
Mohácsi busórelikviák (kiállításmegnyitó)
2021-11-05 - 2022-01-10
Jávor János üvegfestőművész tárlata
2021-11-09 - 2021-12-31
Harminc éves jubileumra készül a Junior Art Alapítvány
2021-11-27 - 2021-12-19
Adventi vásár és ünnepváró programok négy héten át a Deák téren...
2021-12-11 - 2021-12-12
Volt is, lesz is Adventi Vásár...
2021-12-16 - 2021-12-16
Pécsi koncertre hív a Horvát Önkormányzat...

Térfigyelő kamera
 
 
Városi TV Mohács
Üzenjen nekünk !!