RSS
Maradjon Mohácson az adó 1%-a! Most különösen nagy szükség lenne rá!
Bizonytalan ideig a hulladékudvar is bezár városunkban
A járvány idején megszűnik a készpénzes jegyvásárlás a Volán-buszokon
Csalók, ügyeskedők próbálják kihasználni a veszélyhelyzetben az emberek félelmeit


Csalók, ügyeskedők próbálják kihasználni a veszélyhelyzetben az emberek félelmeit | 2020-03-24


Csalók, ügyeskedők próbálják
kihasználni a veszélyhelyzetben
az emberek félelmeit

Az utóbbi napokban gombamódra szaporodtak meg az olyan esetek, melyekben magukat hatósági személynek kiadó egyének próbáltak bejutni az idős emberek otthonába, a járványhelyzetben elrendelt ellenőrzésre, segítségnyújtásra hivatkozva. Nyomatékkal hívjuk fel a járványhelyzet idején otthon maradt, zömében idős, nyugdíjas emberek figyelmét, hogy senkit ne engedjenek be házukba, lakásukba, aki ilyen indokkal keresi fel őket. Ha valaki a fenti hivatkozással próbálkozik náluk, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget. Sajnos egyre több a csaló, a szélhámos, felbukkanásukra az országos Operatív Törzs mellett Mohács Város Önkormányzata is figyelmeztet.

A hiszékenység vámszedői a vírus okozta megbetegedésektől joggal tartó embertársainkat is célba vették: számos helyen, többnyire az interneten, személyüket természetesen titokban tartva kínálnak újkoronavírus-tesztet és más, a megelőzést, gyógyítást szolgáló termékeket, szereket, eszközöket. A Mohácsi Kórház, az Egészségügyi Alapellátó Szolgálat és Mohács Város Önkormányzata nyomatékkal hívja fel a figyelmet, hogy a szóban forgó vírustesztet kizárólag hatósági úton célszerű beszerezni és elvégeztetni.

– Mindenkit óvva intenék attól, hogy ilyesmit vásároljon. Ha a megrendelő kap is „valamit” a pénzéért, az biztosan nem ellenőrzötten forgalomban lévő vírusteszt lesz. Ebből adódóan egy hamis, negatív eredmény a felhasználó és környezete egészségét egyaránt veszélyeztetheti – mondta érdeklődésünkre Dr. Csizmadia Csaba. A Mohácsi Kórház főigazgató-főorvosa hozzáteszi: akinek ilyesmit kínálnak és ilyen formában, nyilvánvalóan csalókkal, szélhámosokkal van dolga. Egészségügyi teszteket egyébként is csak ellenőrzött, bejegyzett cégek kínálhatnak a piacon, minden esetben hivatalos tanúsítvánnyal is ellátva termékeiket. Az alapvető emberi félelmekre, aggodalmakra alapozó, gátlástalan haszonlesőknek semmi sem drága – a jelek szerint mások egészsége, élete sem – zárta hozzászólását a főigazgató.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


2021-09-10 - 2021-12-31
Mohácsi busórelikviák (kiállításmegnyitó)
2021-11-05 - 2022-01-10
Jávor János üvegfestőművész tárlata
2021-11-09 - 2021-12-31
Harminc éves jubileumra készül a Junior Art Alapítvány
2021-11-27 - 2021-12-19
Adventi vásár és ünnepváró programok négy héten át a Deák téren...
2021-12-11 - 2021-12-12
Volt is, lesz is Adventi Vásár...
2021-12-16 - 2021-12-16
Pécsi koncertre hív a Horvát Önkormányzat...

Térfigyelő kamera
 
 
Városi TV Mohács
Üzenjen nekünk !!