Időközi polgármester- és képviselő-választás: névjegyzékről, ajánlásról, határidőkről… | 2020-07-16


Időközi polgármester-
és képviselő-választás:
névjegyzékről, ajánlásról,
határidőkről…

Mint ismert, Mohács képviselő-testülete július 6-án egyhangúlag határozott feloszlásáról: ezzel valamennyi választmányi tag elvesztette mandátumát, s velük együtt polgármesterünk, Csorbai Ferenc is. Az időközi polgármester-és képviselőválasztás napját a Helyi Választási Bizottság (HVB) – a jogszabály adta keretek között – szeptember 27. napjában határozta meg.

A július 8-án összeült HVB határozatában döntött nemcsak az időközi választás idejéről, hanem a választási eljárás valamennyi határnapjáról (képünkön, balról, felülről: Darabos László HVB-elnökhelyettes, Dr. Kovács Mirella, városunk jegyzője, ebben a minőségében a Helyi Választási Iroda (HVI) vezetője, Szabadosné Dr. Vargaity Ágnes HVB-elnök. Jobbról, felülről: Dr. Boros Istvánné HVB-tag, Breitenbach Tibor, a választási irodavezető informatikai-, Szalai Margit a jogi helyettese – M. Bugarszki Norbert pénzügyi helyettes nincs a képen).

A dokumentumból kiderül egyebek között, hogy a választópolgárok névjegyzékét a július 22-ei állapotok figyelembe vételével állítja össze a Nemzeti Választási Iroda. Aki a határnapig szerepel e lajstromban, az augusztus 7-éig levélben kap értesítést a szavazóköri névjegyzékbe vételéről. A lehetséges polgármester- és képviselőjelöltek július 8-ától a HVI-től folyamatosan igényelhetnek ajánlóíveket, melyeket legkorábban augusztus 8-án vehetnek át: hogy mennyi ajánlásra lesz szükségük, arról július 23-án dönt a HVB. A jelölteket augusztus 24-éig kell hivatalosan bejelenteni, s ugyanez a határideje az ajánlóívek leadásának is. A választási kampány augusztus 8-án startol és szeptember 27-én 19.00 óráig tart. Ezen időszakban lehet választási gyűlést tartani, a szavazás napján azonban már nem, ezt egyértelműen tiltja a választási eljárásról szóló törvény. Az urnákhoz ugyanazokban a szavazóhelyiségekben járulhatnak a mohácsiak, mint a legutóbbi, őszi helyhatósági választáson, szeptember 27-én vasárnap reggel 6.00-tól este 19.00 óráig.

A HVB döntései nyilvánosak, azokról folyamatos tájékoztatást adunk. A döntések megtekinthetőek városunk honlapján a www.mohács.hu/Polgármesteri Hivatal/tájékoztatók, űrlapok/Helyi Választási Iroda anyagai között.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


2020-07-10 - 2021-01-19
Színházi ősz: Lehár: A mosoly országa
2020-07-18 - 2020-07-18
Július 18-án: ismét kézműves vásár!
2020-10-12 - 2020-10-12
Filmslágerekkel indul a színházi ősz

Térfigyelő kamera
 
 
Városi TV Mohács
Üzenjen nekünk !!